HÜLYE MINDEN TÖRTÉNÉSZ
Uram, ha tudnád,
mekkora a bizalom bennem,
hiszen én mindent később látok,
köszönhetően a fénynek,
és a szemnek is, mi hozzám vezet;
már minden megtörtént,
ami lényeges, életem rajta múlott,
s nekem látszatra még a jövő dereng -
de lassú a fény, és minél gyatrább,
eltöltesz bizalommal, hogy rossz nem jöhet;
rövidke nézés az életem,
s többnyire szemhéjam mögé bújok mégis,
jobb perceimben reménykedek,
s visszamenőleg is szégyellem:
kis híján történész lettem,
kritikusod, ki nem törődik az emberrel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-14 15:58:49
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-14 15:58:49