Szép szeme néz ide, csillámlása eléri a szívem,
Fénye hoz írt, noha villantása idézi a könnyem.
Lénye vakít ugyanúgy, oda vágya igézi a léptem.
Mélybe taszít, mi tükör kicsi, kék bogarán kacarászik.
Csengve, ha száll nevetése felém, füleimbe zenélik:
Senki se hint oda fényt a jövődbe csak én e mosollyal.
Szél e világba' ne hozza te híredet össze a bajjal.