Csapongós
Naplót egy hétig írtam. Akkor jött a tv-szerelő.
Mit csináltam eközben, mik maradtak ki, ma már
ezen tűnődöm a régi sorok felett. Őszibarackot
szedtem a kerti fáról, megmostam. Beleültem az
egyik barack magházába. Kényelmetlen. Bele-
haraptam a gyümölcs húsába. Íz, zamat. Melyik
bimbóból fejlődhetett egészséges gyümölccsé
a tavasszal szemrevételezettek közül? Lehet, észre sem
vettem. Bejött a macska, kis tálba tej, mértékkel
kortyolt, rám nézett. Zöld a szeme. Napló nélkül
örökített emlékrajza egy másik macskának. Az élet
múltjáték. Kifeküdtem a diófa alá, erős illatú árnyéka
átjárt, takart. Naplót egy hétig írtam. Mérem az időt.
Akármihez. Végtelen a csönd belső kiterjedése.
Nem csodálkozok. Minden szándék a fejben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-02 21:32:15
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-02 21:32:15