Fényre kerülõ
Holnapról szól a dúlt dalod,
S szerelmes színes szólamod.
Mondd, kit érdekel bánatod,
Mikor minden szép, láthatod!
Bölcs fény az útján mit talált?
Mágnások lelki nyomorát,
A hontalanok hazáját,
Nyomortelepek kínharcát.
Kifakult arcú asszonyok,
Társmagányba fúlt alkonyok,
Mocsárra épült otthonok,
Szerelmek, végleg kihunyók.
Ki farkast kiáltani fél,
Hisz folyton hitelekből él,
Ő átszelné a nagy vizet,
A túlpart itt van, elkésett.
Aszód, 2004-10-03
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.