Találkozás egy ismeretlennel
Maga, persze, nincs.
Ha lenne is, kulcsfontosságú
pontokon lenne defektes,
és akkor árulna el,
amikor leginkább;
magáról legendákat írtak,
amiket a gyakorlatba nem
ültetünk át, például, hogy mint
a legszebb asszonyt Parisz,
én magát, a szarkalábait,
a lelkét, (no most mondja),
a testét, (bár ne lenne szép),
hogy maga
van, csak épp,
ahogy én is, már a másé;
érett ember nem futkos
világgá ismeretlenekkel,
mert tudja, kulcsfontosságú
pontokon defektesek,
és akkor árulják el,
amikor leginkább,
fényes bizonyítéka ennek,
hogy nem ismerik föl
bennünk Helénát, és bár
a defektjüket mintha
pont ránk szabták volna,
velünk világba futkosni
eszükbe se jut.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-09 19:12:04
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-09 19:21:31