Az iskolás tündérnek
Őszbe sápadt a bágyadt napsugár,
S elhozta Katának, amit úgy várt,
Varázsiskola csengő-bongását,
Száz kicsi szájnak nyíló zsongását.
Alig született meg e szöszke lány,
De ma már tündériskolába jár.
Táskájában e rejtélyes világ
Meseszép könyvekből kacsingat ám.
Mindegy, hogy merről fúj az őszi szél,
Téged óvlak, féltelek, úgysem ér.
Tanulj, okosodj kacagó tündér
Anyai szeretetem elkísér.
Aszód, 2004-09-24
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.