Kedvesem, most e dáriusi kincset kezedbe helyezem,
Neked adom minden arany tincsem és a szerelmem.
Voltak, kik szétzúzták e lélekvirág tűzkristályát
Apró porszilánkokat szórva a feledés háta mögé.
A semmibe széthulló ékkő romjait te szedted össze,
S fénylő foltjait féltő karjaiddal kristállyá ölelted.
Kérlek, méltón harcodhoz örökre vigyázz e kincsre,
Szilánkporrá többet a földön ne törjék dúló kezek.