hadinapló
(ismeretlen katona)
megtanult hasra vetődni ütemre, kezében a töltőfogás,
ellőtte patronjait, a sereggel azért tovább menetel.
nem az fontos, hogy a zár-kattanást fülsiketítő
dörej kövesse (a háború csöndes olykor, szelíd)
avagy felrebbenő angyalszárnynyi csend.
meg lehet vívni a csatákat kapanyéllel is
(tanultuk, váratlan pillanatban, bizony elsül az).
(belső háború)
minden körülmények között megrendezésre kerül egy döntő ütközet.
amikor összehajló búza közt, egymásért nyúló kezek, a két sereg
összeér és puszta kézzel, foggal és körömmel - szeret.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.