Szökött ara fogadalma
(A Nyár talált ki bennünket.
A leghosszabb éjszakáján.
Csak így lehettünk
azok
akik voltunk.
De a Nyár
egy szeszélyes matróna;
udvara hölgyekkel és bolondokkal,
élete titkokkal és intrikákkal
teli.
Csilló-fényes kristálypoharakban
ambróziát szolgálnak föl neki
- vagy tán' valami annál is jobbat -.
Újra és újra, minden éjszakán,
más-más férfiak,
csipkék mögött üvegszilánkok,
füstben izzó parazsak
hosszan benntartott légvételek
mind hasztalan gyönyör
izzadt függöny-fürtjei kiapadnak.
Majd botrányos, pőre halál.
Ott pózol majd a magas-reptű-
rendű dolgok sajtójának bulvárcímlapjain,
hagyatékát az utókor értéken alul
áruba bocsátja. )
Mi, kedves, sohasem ölthetünk formát.
S mégis, ott vagyunk, felhalmozódunk egymásban, potenciátlanul,
felkapaszkodott, illetéktelen vágyak hulladékaiként.
Kiömlött képzelet vagyunk, két egyenként is nyomasztó tripp (fúziója),
melyet legvégül felmarcangol a valóság. Ohh, bár, bár bevégezhetnének ösztönök!
- szilaj csikók, féktelen jönnek, lovak, lovak vágtatnak felvehetetlen ritmusban
kopott húrjain a Nyárnak, hajtasz, hajtasz előre a semmibe velem -
Halott anyák felelőtlenségével foglak szeretni .
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-20 14:38:04
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-04 20:00:22