Nyárkisasszony
Napsugár ingerel, ciróka-maróka,
Gyöngyköldöke pörög, táncol dalolva.
Mézepret, barackot habzsol halomra.
Bozontos, szöszke, csöpp fejét rázza,
Csillámló fénycsigáit hinti világra.
A szivárványt átfesti pajkosan kacagva,
Lábacskáját nyaldossa hűs, kis patakja.
Bús bárányfelhőket messzire kergeti,
Szerelmes álmait jósasszony megfejti.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.