egyszer
és egyszer mégis összefut vele
bár eddig jól elkerülték
az összes lehetséges találkozót
talán a metrón
vagy buszról kászálódva le
fonnyadt salátalevelekkel telt ládák között
a piac sarkán lődörögve
késő délelőtt
(még mit nem)
pánikszerűen visszafordul
úgysem kívánatos már
az összefogdosott primőr
(ó, a zsenge gyermeklányok melle…)
túl drága lenne
tán hazaérve
a gangon
hol a körfolyosó korlátja hozzádől ijedten
hogy fújtatva megpihenjen
előtte még
reped, zihál az ég
vagy bent várja majd
a tévé előtt
a koszlott fotel érezhetően foglalt
pedig üres
(az a rohadt macska merre van megint)
és most először
végre együtt mennek el
estefelé
egy bársony testű légy köröz
az állott babfőzelék fölött
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-06-12 21:13:27
Utolsó módosítás ideje: 2016-06-12 21:13:27