Nyilas Atilla
Love me tender...
[Csak úgy, mint az én jó apám volt,
aki maga a tisztaság volt...
(Juhász Ferenc)]
(A portás szavai elültek,
s míg föl nem veszed a telefont,
mint központi várakoztatót,
a Love Me dallamát hallhatom
Elvis Presley apa énekese volt,
a Rolling Stones apa együttese volt,
magyar együttese az Omega volt
Omega-koncerten apával,
apának korán magnója volt,
apának fekete garbója volt,
fehér Levis farmerja volt
Ilus néni küldte Amerikából,
apa országa Jugoszlávia volt,
apa városa Dubrovnik volt,
apa tengere az Adria volt,
a búvárkodás a hobbija volt,
a Tisza volt apa folyója,
a Börzsöny volt apa hegysége,
Királyrét volt apa rétje,
Nógrád volt apa végvára,
Gyuszi bácsi apa barátja volt,
Lecsó is apa barátja volt,
Nógrádon több barátja volt,
Talpi volt apa kutyája,
apa szerelme anya volt,
fő erénye a türelem volt,
örökbe fogadott fia volt,
öcsém apa vér szerinti fia,
apa költője Arany volt,
anyanyelve a magyar volt,
politikusa Nagy Imre volt,
Magyarország a hazája volt.)
Szia édesem. Itt vagyok,
Vácon. Apa már nem él.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Parnasszus, 2001. tél Kötetben: De én (Budapest, 2003) Kiadó: Parnasszus
|
|
|