Szegénykor 1990-2004
Proletárok építik a palotákat
Kiszolgálnak gazdagot és burzsoákat
A melóson nem segít a rendszerváltás
Dolgozni kell egész nap és nincs megállás
Ha nem tetszik, veheti is már a cuccát
Lába alatt ott találja ő az utcát
Állástalan, hajléktalan sorsa várja
Nem érdekli, mit hazudnak mostanába
Európa Budapesttől messze van ma
A szegénynek nem csökkent az aggodalma
Egyedül van, sorsa mélyére elásva
Hogyan tudna bekerülni jó állásba
Kormánypártok-jóbarátok nem segítnek
Jobbról-balról egyre-másra húrt feszítnek
Róbert bácsi is meghalt már nagyon régen
Ingyenkonyha, meleg étel, fedél télen
Mi lesz holnap, mi lesz aztán, ezt ki tudja
Kisodródtál, elkallódtál, mert kirúgtak
Nincs megoldás, de igérik, van sok hablaty
Rájuk szavazz, bízzál bennük és elhagynak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.