Kint hagyják
Halottasdit játszanak a gyerekek.
– A talált vakond jó lesz.
Gondosan betemetik levelekkel és becézgetik.
Majd elunják és korhadt fával piszkálják, hogy éljen.
Aztán jó mélyre leásnak és
különböző dolgokat rejtenek el a földben.
Nagyi keresztjét, üveggolyót, és régi fényképeket.
A gödröt betemetik, a vakondot kint hagyják.
Majd mezítláb futnak a forró betonon,
szájuk tátva.
Visszafelé lihegve, mindketten már messziről
azt lesik, hogy ott van-e még.
Ugyanúgy, ahogy hetek óta minden nap,
mikor a kórház felé mennek Apával.
Hogy ott van-e az ülésen Anya ruhája,
amiben hazahozhatják.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Vigília, 2011/10
Kötetben: Térkép helyett (Budapest, 2014)
Kiadó: Magyar Napló Kiadó
Feltöltés ideje: 2015-12-05 18:02:46
Utolsó módosítás ideje: 2015-12-05 18:02:46