A láthatatlan hadsereg
hófedte hangok közt egy nyereg ficánkol
csörtető csapdákat virrad ránk a hajnal
késeket havazva csahol a vadász kor
szerkezetkész már a vérben forgó dajdaj
a túlélő-próba partjain parázslunk
poéták! élünk a pőre pillanatnak
virággal öntözött fájdalmat varázslunk
a velünk s ellenünk múló nyomtalannak
fényehullató lett a szivárvány tánca
térdíjként kolompol fejünkre kitűzve
ügető lovastáj vétlen tintalángja
zokog a térképről végleg letörülve
(1978)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.