Kifordított bundakesztyű (prédikálok)
Kifordított bundakesztyű az élet, feleim,
ha megengeditek. Én nem félek,
kimondom, hogy ne menjen a jégre,
aki nem tud úszni.
A képzeletbeli ellenségeink úgy is
nevetnek rajtunk,
akkor meg minek számolgatni
a holdsajkás álmokat,
napokat, éveket lehet erre szánni,
szeretném magamnak megköszönni.
Mikor megcsókoltál a stégen,
férfi még nem érintette a testünk,
de nem ez volt a bizarr –hét évesen-,
inkább az, hogy miután felvihogtunk,
milyen pedánsan ugrottunk bele a Holdba,
milyen pedánsan, hová siettünk,
én azóta is le- s felmerülök,
de most néztem vissza utoljára.
Egy halott ember házában töltöttük az estét
húsz évvel később, nem számoltam meg
a sarkokat, a biciklipumpa apró kis
robbanásai tartották bennünk a lelket,
mire este letértünk a kerékpárútról,
már fájt mindenem, és olyan ölelős
volt a víz, hogy képtelen vagyok
emlékezni rá. De az biztos, hogy
nem csókolóztunk Holdfényben,
könyörgöm, ne szinkronizáljátok
folyton a pillanatot. Te egyedül
értesz.
Most hegyek között vagyok, volt itt egy
patak, de már mindegy, egy ideje
boldog vagyok úgy is, pedig nincs még
rá definícióm.
Csak tessék lóbalzsammal kenegetni
a lábat, ha alábicsaklott a térnyerésnél,
csókolom, persze én vagyok, annak a lánya,
meg ennek az anyja is én vagyok.
Ma edényeket csomagoltam a házban,
az apró poharak elnyelik az összes energiát,
csak ülök, és azon gondolkodom,
hogy ki tett nyúllábat a kesztyűmbe
egyszer hittan után, és vajon miért
jut most eszembe, mikor kitől
kérdezzem meg, a poharaktól talán,
Sicc, az anyja picsáját, micsinálsz, he?
Megvágtad magad?
Itthon vagy? Mégy valahová?
Mőbiuszcsavargol itten, felvágóskodol,
nem mész te sehová,
csak olyan.
Vagy a víz a barátod, vagy nem, én jégre
mentem, akárhogy lesz is, csapkodok,
a szívem veri a százhúszat,
a szélben felettem hózentrógeren
száradnak a szalmanadrágjaink.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-08-18 22:37:26
Utolsó módosítás ideje: 2015-08-19 07:09:38