Zsubri Márton
Visszaveszem
Ma kaptam a hírt, hogy
karimás kalapom
éppen az a pécsi
egyetemi diák
viseli, egy hitvány
eminens tanítvány,
akit nem köröznek,
nem gyanúsítanak,
semmit el nem követ,
csak jámboran jár-kél,
szelíden tengődik
lenn, a Tettye alatt.
Mésztufa barlangba
sem jár sárkányt nézni,
s ha borral kínálják
Villányban, Siklóson,
elhúzza a száját,
vagy Pázmányt idézi.
Undok kérődések
büdösségéről szól
- Pázmány szavaival - ,
ahol folyik a bor.
Olyan ez a diák,
mint hús nélkül prézli,
vagy mint parton a hal,
nő nélkül a férfi.
Nem érdekel, hogy a
túlvilágon lakom,
visszaveszem tőle
karimás kalapom,
s fölteszem a netre
ezen az oldalon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-12 09:47:43 Utolsó módosítás ideje: 2015-05-12 09:47:43
|
|
|