Külvárosi nyár,2
pincehideg dinnyét majszoló gyerek,
nyúlós aszfaltba ragadt cipő,
jobb időket megélt úrinő, kezében cekkerek,
bennük bor, és vécé öblítő.
itt szoba-konyhára szűkült az élet,
szombaton csirkepörkölt nokedlival,
sramlidal jutott eszébe Weisznének,
ring a segge ahogy ingeket vasal.
dudálnak, megjött a szódás,
boldogan felkacag pár másnapos gyomor,
Jézus szobor a kézben, este lottóhúzás,
még mindig " álmodik a nyomor"
Kovácsék húsz éve nem nyaraltak,
maradt a fülledt pesti pára,
a kurvák ára is egyre lejjebb ballag,
Vilmának két cigánylány a konkurenciája.
régen a szerelem mellé vacsora járt,
a sarki kocsmában gulyásleves,
eső szemez, mégis zihál a nyár,
monoton, akár egy karcos hanglemez.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-03-17 14:55:48
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-17 14:56:46