Fekszem a réten
mint hatalmas teknősbéka
véd a páncélom
nem hatolhatsz belém
sehogy
hiába a rovarhad
átfutnak rajtam
halk szívvel
fekszem a réten
még a szívdobbanásom
se érzékeljétek
nehogy felfaljanak
a rovarok
hiába, hipermodern
sáskajárás.
- bemondták a hírekben.
És a járványok-
egy új vírustörzs
Megvédem magam
lassú, tohonya állat
fekszem a réten,
nem falnak fel.