ez Belgium
Tegnap egy asszony váratlan megszólított,
kérdezte, a busz miatt állok-e ott vagy más
miatt, és tudom-e, hogy mikorra várható,
ő a fiát várta az osztálykirándulásról,
és ha már így volt, mellettem maradt.
Gondoltam, mindjárt sor kerül közöttünk,
az esőre, ködre, és hogy hideg lett tegnap óta,
meg arra is, hogy honnan való vagyok,
volt még harminc perc hátra fél ötig,
idegenek, ha buszra várnak,
eltársalognak néhány semmiségről,
kérdeztem is,
mit szól ehhez a rongy hideghez,
tegnap még sütött,
ez Belgium, mondta ő, és hozzá tette még,
hogy
most nagyon nehéz neki, mert
meghalt az apja október elsején,
és nem tudja elfelejteni,
az arcát, a nyitott szemeket,
a leesett ajkat, ahogy ott feküdt
a nappali kövén, aludni sem bír,
nyugtatókon él,
-a mama is fontos-, de
az apja mégiscsak az apja,
egyetlen és nagyon különleges,
és nem tudja, értem-e,
hogy ez mennyire nehéz.
mert
depressziós lett, fáradtan bolyong,
bár elsején már újra dolgozik,
talán könnyebb lesz akkor,
ott kedvesek vele, a főnöke,
a munkatársai, mind mondták,
hogy gyere vissza, jobb lesz itt neked,
elfoglalod magad, és az idő is biztosan
segít,
bár
muszlimok, és Marokkóból jöttek
a papát nem tudták otthon
eltemetni, nincs annyi pénz,
sajnos nincs nekik, hogy
ott nyugodjon a testvérek között,
de jobb is így, a család végül itt van,
ő jár ki hozzá kétszer is naponta,
mindez, nem tudja, értem-e, hogy
mennyire nehéz.
és
még mindig volt húsz perc fél ötig
A formázandó francia
szavak eltűntek,
már nem kerestem őket,
és bámultam, hogy
berendeztek egy
nem várt jelenetbe,
ki tette, mikor és
mért nem szólt nekem,
így nem tudom, mit kell most mondani,
talán az időjárásról, vagy arról, hogy ki vagyok,
honnan jöttem, és hogy tudom miről beszél,
és értem is, meg sajnálom nagyon,
csak beszélni nem tudok róla,
azt nem tudok,
helyette inkább, ne lepődjön meg, de attól félek
közel vagyok hozzá, hogy felé nyúlok,
fogom magam, és egész váratlanul
megsimogatom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-01-18 14:59:50
Utolsó módosítás ideje: 2015-01-18 14:59:50