Őszülés
Ma ránk nehezedett az ősz.
Ülepe alól füstcsíkok eregélnek,
az esőszag pernyével vegyül.
Haldokolva sóhajtozik a nyár,
kileheli utolsó sugarait
és végül kiszenved.
Ez már az ősz.
Fulladozik a fény,
fotonjaiban filmkockák forognak.
Az idő tesz-vesz, szorgoskodik,
gazolja az emlékek dudváit
a következő évszak betonlapjai közül.
Menetelnek monoton hangulatok,
egyre többet gondolunk semmire,
egyre többet gondolunk senkire,
és fekete miazma terpeszkedik el lassan
a gyrusok és sulcusok labirintusában,
álomba merítve a vágyakat.
Furcsa megnyugvás ez.
Keserédes lemondás.
Nem a buddhista nirvána
és nem is a menny, vagy a pokol...
Lassú feladás.
Szétfoszlunk az időben, térben
és végül valami másik dimenzióban is.
Nem ellenségként, nem is barátként,
önmagunkként köszöntjük a semmit,
mikor eljön értünk
és lehunyja szemünket.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-01-02 12:11:46
Utolsó módosítás ideje: 2015-01-02 12:11:46