A lélek matematikája
A lélek legsúlyosabb betegsége
a közömbösség, embertársaim,
csak akkor lesz majd szíveinkben béke,
ha talajt fog az önzés romjain.
A gyónás mindaddig eredménytelen,
amíg a térdelés a fontosabb,
a feloldozást remélő nincs jelen,
ha még akkor is közömbös marad.
A kétszerkettő matematikában
törvényszerű, bár nyár vagy február van,
nem változtatja meg a becsület,
az életben, mert több a vizsgatétel,
megválaszolni nem tudjuk elégszer,
mennyben, pokolban nem rakunk tüzet.
2014. szeptember 22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-22 16:56:32
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-22 22:53:48