hálóban
alig rezzen a háló
mikor benne rezzenek
körben ezernyi árnyék
középen ködgyerek
megfejthetetlen
elszakíthatatlan
egy esőcsepp
jobbról apám a nyakkendőt köti
balról anyám a sminkjét rendezi
az ajtókilincs még túl magas nekem
az asztal felett a lábas nyelvet ölt
könyvillat száll, kilincsek holdvilágba
a kiskutyámat elcsalja az isten
a tekinteted árulásra késztet
az ajtóban még ott remeg a düh
egy szilvafán megreked a nyár
az esőcsepp újra rám esik
s ki tudja még
mi lehetnék
fáradt kínai rizsporról álmodik
én szeretek élni
szép szabad szavak
szálljatok el messze, magasabbra,
tán utánatok lépek,
nektek könnyű
selyemzsinóron lógó angyalok
ha egyet elkapok
vagyok
megfejthetetlen
elszakíthatatlan
csak nézem
ki az, ki vergődik,
pillantásaimba beleszőve,
gyönyörű pók lettem
s te, ki ha tudna, megmenekülne
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-30 22:31:43
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-30 22:31:43