az apám hívatott
a huszonvalahány
csikket a táskámban
csak neki olvasom fel
sápadt füstkörökben
megfáradt nagyanyám
fekete sparhelten süt
cigányt-svábot-zsidót
( az x-ediket talán )
és aggódom én
hogy a huszonvalahanyadik
századi apám
ha feltámadna tán
rózsatövis volna
az ördög homlokán