G.- nek
( mindazoknak dedikiálva akik meghaltak a más szabadságáért)
Lehet írni bánatról, dacról,
Gy?löletr?l, szerelemr?l,
A szeretetr?l nem.
Ó, uram.
Ó, uram, apám magát menekítette,
a tesvérem a családját,
a Tanács a Zwackékat.
Egyedül, csillagom mögé bújva,
átkoztam Istenem.
Féltem, Istenem,
mennyire féltem.
Büdös zsidó lettem,
hetekig szappan nélkül.
A Blaháról is
égett szagot,
petróleumlámpán halotthangot
véltem:
a vonatban, a vonatban, a vonatban...
Álmomban Eichmann hímvessz?m
Érintetette késével.
Anyám esténként énekelt,
Halkan.
Aztán, egy órája meghaltam.
Én, Spielmann Rudolf,
Köszönöm , Wallenberg úr.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.