FÉLELEM
Gyermekként szép volt…
Buldózerek és delelő fák
még egymás előtt,
mint dúlt hadak
álltak a téren…
és a levert almák közt
karcolt egy motoros srác.
Édeni békehozó -
– izzó száj,
s rajta epernyál -
Egy meredő szőrszál,
mit loptam a melle közéről;
fájt neki és nem sírt.
Bátor volt, mint a szülő nők...
Nájkos dzsekije volt.
és kék puma volt a cipője -
és motorozni akart.
Felnőtt volt
- és motoroztunk.
Sosztakovics waltzert
kívántam hallani akkor -
mintha csak Édennél elszáguldott volna az élet;
erdő, út s a világ…
És nélkülük angyali fényben
úszkáltunk volna tovább;
s ott nem lett volna, ki ítél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-01-10 02:31:26
Utolsó módosítás ideje: 2014-01-10 12:09:45