1. szonett
„Csak én birok versemnek hőse lenni”,
magamon kívül minden más talány.
De megpróbálom számításba venni,
hogy ott vagy még az én túloldalán,
az éjjel nem rest téged rámölelni,
és üvegszemű isten néz le ránk,
hogy helyetted is nekem kell felelni,
és hangommal szól olykor néma szád.
Részed vagyok. miért lehetetlen
megkeresni téged önmagamban?
képmásaid üveglapra festem.
Nézem magam e tükrös sírhalomban,
s látom, hogy csak én állok felettem:
„első s utolsó mindenik dalomban.”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-11-26 23:28:09
Utolsó módosítás ideje: 2013-11-27 00:37:16