Kenyércédulák / SZOMBAT
Vagy amikor már nincs szemérem,
mert nincs mire, vagy nincs idő,
alig van a közelségre, amiből kezdetben
volt a legnagyobb, és most lehetne bízni,
a jövő napoktól való félelemben.
De hogyan, ha mire nincs,
a testre, nemi szervre mondott feloldozással,
az akkor mégiscsak a halál tekintetében való
gyermeki tudatlanság, baljós könnyűség,
nagyobb szemérem minden tilalomnál.
Így a nagy esendőség,
személytelen, amitől mégis
minden elmúlik, legalább utólag,
vagy én, énbennem a saját testem,
és már csak úgy a közeli szégyen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.