Hokuszai és lánya kóborlása a múlandó világ képei között
-avagy tudja a halál, hogy az ukijo-e jó-e?-
hibátlan dúcon felvert táj lenyomata. didergő reggel.
homokos partra riszálnak a halászok. ragyogó seggel.
ifjú papokban szív-szútrát kántál az agy. ős, híres ige.
nyugtalan mester, önvédelemből rajzol; jön Hirosige.
vénlány kísértet. jár-kell. belülről rágja apátlan odva.
gyermeki karma; élő holtnak születünk. apátlanodva.
hegynyi hullámok. talpalatnyi szigetek. régi vándorlás.
mandulaszemek, két maroknyi csészében. égi vándor, láss.
papírházikó. tüzet fog és nem ereszt. ami mű, elég.
mogorva bácsi. átrajzolt világ végén pattog; jaj, elég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-28 19:30:42
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-28 22:19:15