Jewish Joker
Makulátlan homokon vertem fel sátram;
karcsú pálcákra feszítettem kék szövetet,
meteor vasából készült szép szögeket
kalapáltam ahová kellett. Istent vártam.
Bábel előtti szókból írtam szöveget
a bejárat fölé. Szárnyaim kitártam,
három szemem s a szám illőn tágra-zártam;
s a kósza Szellem tett rám papi föveget.
Hét napig álltam hitemben, akár vértben
egy teljes légió. Végül dudorászni
kezdtem unalmamban s hallgattam a vért benn
az agyamban: tekeregni, kúszni-mászni.
Gyönyörködtem a kígyóban, és az élcben,
mit az Úrról súgott; s elkezdtem vihorászni...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-15 01:04:43
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-15 01:12:06