Hőségkeringő
Csupasz hasán keresztbe tett kézzel
feküdt, lábait mintha lelökte volna
a szőnyegre az ágy.
Kopasz fejét a redőny résén keresztül
beszűrődő fénylándzsa szelte gyengéden át.
Perzsamacskája a kerevet fejtámláján ült,
és hátulról tapicskolta, dagasztotta
a még gyöngyöző homlokát,
majd mellkasára ugrott.
Fehér szőr simult az őszhöz.
A konyhában, serpenyőmintás volt a csempe,
búgott a mosogatógép,
a pöttyös bögrés függönyre
két párnapos cica kapaszkodott felfelé.
A nő lehúzta a WC-t.
A piacon ma megettem a napfényt,
és most ott ég a gyomromban, gondolta mosolyogva.
Pár perc múlva csapódott a hűtőajtó.
Kiment az udvarra, kezében műanyagkancsó.
A szélrózsa minden irányából jöttek a macskák.
Öntött nekik tejet. Magához ölelte az egyiket.
A „szomszéd kurvája” úgy lógott le róla,
mint szerencsés unokák nagymamáinak
nyakáról valamikor telente a rókaprémgallér.
Fején nőstény nimfapapagája
piros pofatollait felborzolva egyre inkább fészkelődött.
Hiába tanítom hónapok óta beszélni
naponta, tépelődött.
Gyu-ri (szobában a férfi), É-vi (a nő) szeret!
Ger-da (a perzsamacskájuk) menj a francba,
kitekerem a nyakad!
A nappaliban a sötétség úgy fogadta,
mint kalitka a papagájt.
A légkondicionáló szuszogott.
Leült,
megnyikordult nagy feneke alatt az egyik fotelláb.
Combközépig érő pólója felgyűrődött,
a macska ekkor vette meztelen ölét célba.
Hupsz,
és máris fehér szőr simult az őszhöz újra.
A nő bekapcsolta a tévét.
Dél-kelet Magyarországon délutánra 40 fok várható.
Aztán elaludt végre. Gerda is.
Amikor a macska felébredt,
épp macskatápot reklámoztak a tévében,
feje fölött
meg
összekapaszkodva gazdái
keringtek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-07-29 12:58:16
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-29 13:06:31