Összefog a magyar
Akkor fog össze ez a nép,
amikor veszély fenyeget,
most a Duna áradása
ijesztgeti épp eleget,
hömpölyög félelmetesen,
mintha tudná, hogy ő az úr,
a büszke város, Budapest
így ismét rettegni tanul.
Két partján a sok palota
lábát nyaldossa a folyam,
hány magyar ember élne ott,
a Duna mellett boldogan,
én is közéjük tartozom,
most is, mikor a rettenet,
mint közelgő veszedelem,
a valóságba elvezet.
A Duna minket összefog,
egységbe rémül a magyar.
Dicsőség néked, vén Duna,
mert mindenki egyet akar!
2013. június 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-10 09:57:42
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-10 10:40:55