Sokasodik a NINCS
Ma már megint fagyott a pusztán,
a magyar puszta ismét csikordul,
az éhség jelez, riadókürttel,
a zárban a kulcs egyet fordul,
emlékei közt matat a csóró,
mikor evett s mit utoljára,
körülnéz, látja, szaporodik,
gyarapodik a NINCSesek száma,
sokasodik a NINCS, akár a
nyomorult testen a kiütés,
a nincstelen száz éve hallja:
„gyerekednek már nem lesz kevés,
ő mindenben csak dúskálni fog,
a célért neked most éhezni kell"!
Gyanús ez neki, tudja, becsapják,
és mégis beéri ennyivel?!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-28 07:44:33
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-28 08:05:33