Ki tesz fejed alá?
Ha minden költő díjat akar,
ki fog itt verseket írni?
Ki látja meg majd a bajt,
ha hazugságot kell hinni?
Hová tesszük a sok kötetet,
mikor megtelt a lomtár?
S ki állít annyi istennek
imához külön oltárt!
Ki fog az eszme-csodákból
felhúzni élhető házat?
Mit tanul majd unokátok,
ha semmiben nincs alázat?
Ha minden költőnek babér,
a sírra mit kívántok?
S ki tesz fejed alá, ha hazaérsz,
rímekből puha vánkost?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-26 08:33:56
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-26 09:25:59