Sokoldalúságom
Oly sok mindenhez nem értek,
hogy az már sokoldalúság,
öregségemre a vétek
hiányzik, mint a kapzsiság,
hiába lenne hajlamom
átverésre, becsapásra,
magamat utálnám nagyon,
ha így siker koronázna.
Nekem a siker hiánycikk,
mindig az volt életemben,
biztosan messziről látszik
rajtam: gazdag vagyok ebben,
jómódú, mint a koldusok,
ha aranytallért találnak,
a hiányom az, ami sok,
irigyeim megcsodálnak,
bámulnak, micsoda csoda
vált így valóra, az élet
hiába isten ostora,
én senkivel nem cserélek!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-07 05:54:35
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-07 05:56:44