a szabadon függő csók
a nyelv alatti üregben
úgy játszunk majd
hogy az egyes szám
második személy
már nem te leszel
vagy én
a befurakodó szó
:
(a közérzet
mint mindig
személytelen)
a személlyé
válás egy olyan játék lesz
amelyből nem a személynevek
indulnak ki a nyelv kedvéért
hanem maga a játék nyeri vissza mindazt
amiben elvesztette nyelvezetét
azért szabadul fel
mert fel lehet ugyan tenni a kérdést
hogy mihez kezdek nélküled
vagy mihez kezdesz nélkülem
s így
de nem ebből
kiderül hogy végül is
azt játszuk
amit igazán játszani nem tudtunk:
a szabadon függő csók
a nyelveink alatti üreg levében
fúldoklik a harmadik személy
nyelvünk
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-20 02:56:53
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-20 02:56:53