Tammtata-tamm-tamm
Nézd csak vadlovaink rohanását , míg hazatérek,
míg villámparipák és felhők álma kisért meg.
Holdsivatag mélyén mécsláng vagyok. Éjjeli rózsa,
mely cserepes talaján vágyódik messzi folyókra -
Én tam-tam-dobomért földemnek dobtam a szívem!
Hogy pár révedező, vers-taktusom élni segítsem -
tamm-tamtata- tamm.
Aztán mint földre rogyott ló,
isteni vándoromért felkeljek a durva homokból.
Tamm-tamtata-tamm.
Szívem most feldobogó kő.
rajt villámparipák fújtatnak az éjbe, ha Hold jő,
Vér-hennám jelet ír hátamra a terhem alatt már;
ócska szekér a Világ; s én húzom az égi romoknál-
Sárga virágai mind más csillagok üszkei. Lángok! -
Éji varázsló lett vén bolygónk és mi varázsok…
Mint villámparipák mély bánatom égbe zokogtam
S mint a hatalmas szív, úgy döngtem el :
tam-tata- tamm-tamm.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-12 19:28:27
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-12 19:28:27