Mai- mai
˝2013˝ magyar aggódásai tizennégy sorban Írta: marisom Ideje: (0 olvasás)
Nem is akartál odamenni még-
-is vittem nyakamban a bal lábad.
Alattad löszös talaj - tilosban.
Táj fogta szádat és Lókos patak
csordogált Duna meleg dunyhája
alatt, először, s utoljára így
vártad a pillanatot, ahogyan
varródik, de boldogtalanná lesz
nősorsod vályogkovács-ruhája,
s tépett bugyija - repedtsarkú éj.
Vérré vált nyomorforgató magod.
Kel, kivirul, nemzett. Taposhatod.
Rajzolj hazám! Magyar gyermek ötből -
kettő, fenékre tetováltatott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-08 12:32:46
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-09 11:53:13