peccatum originale*
éva fekszik ágyán a teremtés fölhajtott fátyla alatt
ahol tanyát ver a bűn a szabályok elhajlításával
minden valóra válhat egy éjszaka
a tiltott gyümölcs a rejtély a kereszt mögött
az ördög menyasszonya a pusztítás–létrehozás varázsa
ráfúj a tükörre és azt lát amit akar
gyereket csinál a bába ha sajátja nem lehet
megszületi majd agyagból formálja ki a másét
ruhát varr neki öleli csókolja
ha megharagszik földhöz csapja és akkor sír
a szomszéd csecsemője akiről mintázták
kedves unokahúgának halott egyéves fiacskája
megalkotta hát és varázsigékkel életre keltette
ajándékul adta az anyának megesketve hogy titok legyen
járvány dúlt épp a faluban a koporsósnál csak
a bába keresett jobban hízott disznó ára egy baba
megszólalásig olyanok voltak mint a meghalt gyerekek
annyi különbséggel hogy mind egykorúak
mert így senki nem élvez előnyt
az összes egyszerre fog napszámba járni
behozni az előállításuk árát sőt még többet hajtani a házhoz
ám évek múltán se cseperedtek
szidták átkozták a bába tudományát mert eszik a gyerek de nem nő
követelték vissza pénzüket
éva dühében új varázslatba fogott
másnapra az összes gyerek lázasan fulladozott
az anyák könyörögtek a bábának hogy mentse meg őket
„jobb azoknak meghalni ha igaziak nem lehetnek
igazit pedig nem tudok de legyen meg az akaratotok”
azóta is élnek
meg sem gyógyulnak fel sem nőnek
*eredeti/eredendő/áteredő bűn
2013
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-01 15:28:59
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-01 15:28:59