A Bazilika ajtajába
Hát én inkább vasárnaponként térden állva,
A nagy Katolikus bazilika ajtajába,
Kilenctől délig koldulok szégyenszemre.
Mind hogy neked dolgozzak,
Hogy be keljen illeszkednem,
Egy okosnak egy buta rendszerbe.
Egy primitív alantas értékrendbe.
Inkább éhen haljak meg.
Vagy csont soványan essem küszöböd elé,
Ott vegye inkább el rögtön az Isten az életet tőlem.
Mint hogy neked keljen, hogy dolgozzam én.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-23 12:52:14
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-23 12:52:14