Fúvott üveg, olaj, szarvasgomba...
Piacon jártam. Adventi volt.
Egy Lökött Gombász
a meséskönyvemért cserébe négy,
diónyi szarvasgombát adott.
Ez tényleg lökött, gondoltam,
de utólag hálásan gondolok rá.
Aki a gombát és a könyvet szereti,
rossz ember nem lehet.
-Lábszaga van- mondta a lányom,
aki még nem látott ilyet,
aztán a szarvasgombás-tejszínes
tésztát úgy falta,
mint a háborút járt hazatévelyedett.
-Akkor most mi drága ételt eszünk?
-Nagyon- mondtam -A legdrágábbat,
hiszen jó étvággyal eszed.
Egy gomba került a szószba,
egyet nyersen szeleteltem a tésztára.
Kettőt fájó szívvel ugyan,
de szétdaraboltam,
és fúvott üvegbe tettem,
rá olajat.
Három napja érik.
Már az olajnak is lábszaga van.
Mesés. Akár az advent.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-03 13:47:07
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-03 13:47:07