A költő és a rím
A költő mohón kanalazta kislábasból
a tejfölös krumplilevest,
éhesen kereste azt a szót,
a tökéletest,
a gondolat apró csontkukaccá
görbült teste vonaglott agyában,
ahogy kínban megszülte őt,
a keresett kifejezés
úgy buggyant ki ajkán,
akár a tüdőbeteg
gennyes-véres köpete,
elméjét ujjongás rázta,
tüdeje szerteágazó
terebélyes feketére égett fája
melyen lomb sohasem volt,
még rejtette a terjedő sipolyt,
meszes vérerei atlaszán,
tétován imbolyogtak sejtjei,
de fényesen ragyogtak
a költő keresztrímei.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-14 10:47:48
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-14 10:47:48