Hajnali fortisszimó
Hajnalban hangosabb a madárének,
keresi párját a sárgarigó,
zengnek az apró virtuóz zenészek,
koncert ez, hajnali fortisszimó.
A felkelő nap legelső sugára
rájuk talál a fák lombja között,
véget ér az álom ma éjszakára,
helyébe a szép hajnal költözött,
s a madárénekkel én is dúdollak,
tegnap még féltem, nem jön el a holnap,
és íme, felébredhettem velük,
hát zengjen a dal mindig hangosabban,
és velem együtt, ha nem is miattam
legyen szerelmes, boldog életük!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-23 04:54:01
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-23 04:54:01