Szigeti György
Amíg élek, mondogatom
Szabadságom határait
igazságom szabja meg,
ne temessetek el addig,
amíg testem nagybeteg.
Amíg élek, mondogatom
néhány igazságomat,
nem kullogok más után, hogy
legyen saját akarat,
nem kerülök elébe a
példaképnek sohasem,
amíg példakép marad és
tisztelettel követem.
Hosszú az út, rövid idő
alatt kell azt befutni,
hogy el tudjak a végére
becsületesen jutni.
Bocsássa meg a jóisten
minden bűnömet ezért,
amit eddig elkövettem,
és ő engem tetten ért.
A szívem gyűlölni gyűlöl,
mert csak szeretni szeret,
ha most nem mondok igazat,
büntessen meg engemet!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-11 11:34:12 Utolsó módosítás ideje: 2012-06-11 11:34:12
|
|
|