Pihe
Pillantásodnak ereje van.
Haragod elől, akár a porszem,
megbújok a sarokban,
ha szúrósan nézel, mint a pihe libbenek,
majd megpihenek a válladon,
türelmetlen mozdulatod leráz,
akkor hirtelen felszállok és repülök,
céltalan lebegéssel,
kitéve ezer áramlatnak.
Félek, egyszer csak eltűnök,
nem tudom hol lesz utam vége,
és ha végre megérkezem,
te ott vársz-e majd,
ha igen, leszállok hozzád,
kis tollpihe remegve,
s te csodálva nézel majd kitárt kezedre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-11 11:13:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-11 11:13:55