aznapi betevő
a kisfiúk mindig kora reggel jönnek
színes kis vödreikkel
alig hogy a halászok eloltják
lámpásaikat hajóikon s nagy locsogás közepette
kiemelik a vízből a zsákmányt
az öböl felett sűrű rózsaszín
pára ül még ők fütyörészve manővereznek
csörgetik láncaikat és messzire elhallatszik
a fedélzeten dobogó lépteik zaja
a kisfiúk kövér kagylókat szednek vödreikbe
majd egész délelőtt kiáltozva kínálják pár centért
a nyugágyaikban fekvő közönyös turistáknak
sikongatnak ha kitálal a tenger egy újabb
hullámmal a partra
tajték szappanhabja marad apró lábnyomaik
vájta mélyedésekben
csakhamar könyörtelen lesz a nap
felforrósít haltetemektől bűzleni kezdő köveket
felnyit pontosan zárt kagylóhéjakat s azok
pattannak - akár a szemek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-17 16:48:17
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-17 18:50:32