Emil Cioranra
Identitás
Azonosul a lustasággal a test.
Tátongó unalom a lélek.
Miért élek?
Diogenész
Az ? szemébe köpsz.
Lelkedhez hús tapad.
Köp?csészébe köpsz.
Szembeokádod önmagad.
Metafizika
Boldogtalan aranyperc.
Démon kacaja visszhangzik neuronalagútban.
Szétes? termedben
Reménykedsz, lent egy gondolatkútban.
Misztifikáló és Isten
Elég ideig voltam elmebeteg
Ahhoz, hogy zseni legyek,
Ahhoz is, hogy agyat tetováljak.
És bárkit megölhetek.
What are you talking about?
Az élet a matéria regénye.
Két köpköd? neuronszál,
Egy sisterg? csecsem?száj.
El?szó, utószó, vége.
Az ember
Szerelmes a porszem egy szellemképbe-
Vicsorgó fogakkal t?r jelent a múlt.
S egy Istenkép? Don Quijote,
Sokadik kurvájánál
Jeget vesz el? s rátölt egy Red Bullt.
Széttört univerzum
Amit életünknek nevezünk
Azt az Élettel szemben van.
S feltételes módok hazudva
Jelentik ki- rendben van.
Elpirulva
Nem érdekel többé a fény.
Élet? Csak egy szleng.
De miért mosolyog a méhecske
Ahogy szárnyán a fény átdereng?
Bels? ellentét
Belemben üti a csiga a hárst.
Holt sejtet éleszt szájába fújva
Egy fehér köpenyes kaporszem.
Egy debilis macho súgja:
Let?s make love tonight.
Poetique
Költ? vagyok,
Elérhetetlenb?l élek.
Úgy érzem írnom kell-
Szaromon poloskák,
Hernyók nevetgélnek.
Szó, fegyver
Vers kell vagy igazság?
Ti talán megfelelhetitek,
Hogy jobb: kézbevenni a gránátot,
Vagy ágyban, párnák közt halni meg?
Nietzsche levele Freudhoz
Mindent amit tudok kurváktól tanultam.
Harangvirágb?r?
Hársfaillatú
Hebeg?
Hegeszt?pisztolyos
Hetreng?
Kurváktól.
Anyámtól.
Elmondhatom?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.