Álmodj
Belépve úgy érzed, ma múltba látsz talán:
a nap romokba törte néma fényeit.
Ha sorsod színes így is, nincs ború - habár
süvöltő szél járja át bástyák bérceit.
Titok, mi rejtve van: zord ódon vár falán
halott, aprócska szív dobog - bevésve itt.
Egy álom ez, mely régen kőbe zárt talány:
idézi hős-szerelmes ifjú terveit.
Jel ez! Tán’ időtlen végbe láncolt a lét!
Mesélt egy ódon lant… Egyszer zenélt a nyár,
s időnk bár véges itt, jó lenne hinni még,
beteljesült találkozás ad új reményt.
Világunk végtelen, csak álmaidra vár,
aludj, és álmodj a mába még több erényt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-05 12:08:26
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-05 12:08:26