Tálkép bűnbakkal
-terrakotta vidékre űzött jószág,
bolondját járatja véled Izrael!
ingyen se fogad örökbe Azazel,
fals élc a hozzáfűzött jóság;
pórul jártál, mint anyjával Izmael.
az elvétett születés undok kórság,
jussa hitványabb mint a bűn: pórság,
míg csak népeit kísérti Azrael.
magad vagy. pattogzik körüled a föld.
öreg edényre ildomos rajzolat
a pusztaság; sehol egy szemernyi zöld.
a maradék gyom felszíni karcolat,
barna mérgébe nyálas bánatod öld;
s szakadjon véled a génes láncolat!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-03 17:32:10
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-03 19:48:08