tönkrevert szimbólum
ízes fém fényű szeme
tompult szürkébe dorozsmál.
cafat teste izzóként dolgozza
a tér sraffozott síkját,
élire hajtott szárnyai
dallamra csapták szét
a zendülő zápor langy akaratát,
az üres test nyalábolja egyenesbe
kocsonyás lábait, a fenség gőze
marja le zúzott, csíkba szedett száját
ott a magasban, tág udvarokban nyüzsgött,
túlfűtött szellem kereste képének mását,
e címzetes haladót
ingó szavaim szele mozdítja ki,
mint sarkos gondolkodásunk utolsó halottját.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-26 23:55:04
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-27 16:51:13